iPhones er et hit hos naalakkersuisut

Mens Palle Christiansen og Ane Hansen kan klare sig med deres egne private mobiltelefoner, har flere af kollegerne i Naalakkersuisut fået splinternye iPhones på landskassens regning.
23. marts 2010 14:45

Mindst 4 medlemmer af Naalakkersuisut har en iPhone som tjenestetelefon. Det drejer sig om Ove Karl Berthelsen, Mimi Karlsen, Jens B. Frederiksen og Maliina Abelsen.

En iPhone er en såkaldt smartphone. Den har blandt andet et større skærmbillede end en almindelig mobiltelefon - og så har den også et virtuelt tastatur, som gør det lettere, hvis man for eksempel skal skrive emails.

En iPhone er dyrere end en mobiltelefon. Således kostede det 1.800 kroner ekstra, da naalakkersuisoq for sociale anliggender Maliina Abelsen i begyndelsen af november opgraderede sin nyindkøbte mobiltelefon til en iPhone. Inklusive etui og gebyr løber regningen op på i alt 6.550,50 kroner.

- For mig er det nødvendig at have en telefon, hvor jeg kan være på internettet hele tiden, fordi jeg arbejder hele tiden, siger Maliina Abelsen:

- Desværre er det også sådan, at der aldrig er noget tid som er hellig. Så hvis du spørger min familie vil de hellere have, at jeg havde en almindelig mobiltelefon, der kan sættes på lydløs.

Hvad kan en Iphone som en almindelig mobiltelefon ikke kan?

- Nu spørger du om noget teknisk. Jeg ved kun, hvad min egen telefon kan. Og den betyder, at jeg hele tiden kan være på nettet og arbejde, selv om jeg for eksempel sidder i en lufthavn. Og så har den også en kalender som konstant er opdateret med kalenderen i min computer. Så på den måde ved jeg hele tiden, hvor jeg er på vej hen, svarer naalakkersuisoq for sociale anliggender.

Modsat har Anthon Frederiksen, Ane Hansen og Palle Christiansen ganske almindelige mobiler som deres tjenestetelefoner. De to sidstnævnte bruger endda deres egne private.

Det har ikke været muligt at få svar på, hvilke slags tjenestetelefoner Agathe Fontain og Kuupik Kleist benytter sig af.