iPads til ældre i Maniitsoq

Den teknologiske udvikling går hurtigt, også her i Grønland. iPads til skoleelever i to af landets kommuner og nu også iPads til ældreforeningen i Maniitsoq. Det er VELUX FONDEN, der er den glade giver.
Skrevet af Peter Troelsen
23. juli 2013 09:16

VELUX FONDEN har besluttet at sende 27.000 kr. til ældreforeningen i Maniitsoq, og her skal pengene bruges til indkøb af 5 iPads og en stationær computer med fuldt software.

-Vi er med i ét af Qeqqata Kommunias bæredygtighedsprojekter - det projekt, der hedder Senior-surf. Formålet med projektet er at gøre ældre borgere fortrolige med at bruge IT teknologi, forklarer formanden for ældreforeningen i Maniitsoq.

 Oplæring af de ældre medborgere i kommunen er også en god anledning til at koble ældre og unge til at være sammen på det sociale plan. Tanken er, at unge frivillige som der allerede er lavet aftale med, skal lære brugerne at bruge iPads og andet computer-udstyr. Så kan de unge folk viderebringe deres tillærte erfaringer om brugen computere/iPads. Til gengæld kan de ældre viderebringe noget af deres livserfaringer, som man mener, kan skabe glæde for alle medvirkende parter.

 -Projekt Senior-surf kan nok lykkes, hvis alle involverede parter har vilje og mod på at gennemføre projektet. Jeg vil benytte lejligheden her til at sige mange tak til VELUX FONDEN for deres støtte til os i ældreforeningen i Maniitsoq, forklarer Margrethe Lyberth.