iPad til skoleelever

Folkeskoleelever i Qeqqata Kommunia har noget at se frem til. Kommunen forsøger nemlig at finde midler til at indføre iPads i skolerne.
Skrevet af Jette Andersen
06. februar 2013 07:12

Kommunen siger til ugeavisen Sivdlek' at drømmen er at alle skolebørn i Qeqqata Kommunia får en iPad, både til skolebrug, men også til at tage med hjem.

Kommunen satte i december to millioner kroner af til projektet. Resten af pengene, 10 millioner, håber kommunen at få fra Villum Fonden.

- Det vil koste mange penge, men det kan betale sig, når vores børn bliver bedre stillet med gode egenskaber i IT, siger IT-chef i Qeqqata Kommunia, Ulrik Motzfeldt til Sivdlek'.

I marts måned håber kommunen at have fundet ud af, hvor meget det reelt vil koste at anskaffe de mange små håndholdte Apple-computere - inklusive forsikringer og internetudgifter.

Tanken om at indføre iPads i skolen er ikke ny.

Skoleinspektør på Nalunnguarfiup Atuarfia i Sisimiut, Jonathan Petersen, ønskede allerede for 2 år siden at indføre iPads, både til eleverne og deres lærere.

- Vi lærere når ikke børnene til sokkeholderne, når det gælder IT, nu om dage. Desværre blev forslaget dengang afvist. Jeg er glad for, at man nu har taget tanken op igen, siger Jonathan Petersen til ugeavisen.