Ipad-projekt får skrabet internet uden torne for TELE

Her er Naalakkersuisuts byggeklodser til det store ipad-projekt.
19. juli 2013 03:49

Det ser ud til, at den variant af internet, der er på vej til halvdelen af landets skolebørn på splinternye ipads, bliver et meget begrænset internet.

Naalakkersuisut har godkendt to modeller for ipad-projektet, som kommunerne Qeqqata og Kujalleq nu kan arbejde videre med.

Modeller som ifølge selvstyrets embedsmænd hverken er i strid med konkurrencelovgivningen eller vil forskelsbehandle skolebørn og deres adgang til internettet.

Med de to modeller har Naalakkersuisut også truffet en beslutning om, at donorprojektet med internet på 3.000 skole-ipads ikke skal være nogen belastning for TELEPOST's stabile millionoverskud - Et overskud, der sidste år skæppede godt i landskassen, da det lød på 103 millioner kroner før skat.

Den første model, som borgmester Herman Berthelsen, der er tovholder for projektet, kan vælge, er at koble de 3.000 ipads op på internettet via det nuværende skolenetværk, Attat-nettet, hvor eleverne kan bruge et begrænset internet.

Den anden model, som Naalakkersuisut har godkendt, er en ny prispakke på en begrænset mængde data som TELEPOST kan sælge de to kommuner i projektet.

Og det er slet ikke sikkert, at Hermann Berthelsen holder sig til de to ovennævnte modeller. 

For en lille uge siden meldte it-firmaet Inu:it sig nemlig med et tredje tilbud til kommunerne, der angiveligt vil skære 2,8 millioner kroner af de samlede udgifter.
 
Der er endelig frist for tilbagemelding til Villumfonden, som har doneret de 3.000 tavlecomputere, i starten af august.