Investorer tror på at der findes olie i Grønland

Investorerne i det engelske oliefirma Tullow Oil tror på chancerne for at finde olie i Grønland.
Skrevet af Martine Lind Krebs
16. oktober 2012 06:52

Investorerne i det engelske oliefirma Tullow Oil tror på chancerne for at finde olie i Grønland. I hvert fald steg aktierne 0,8 procent på Londons børs ved gårsdagens nyhed om, at olieselskabet har købt sig ind på en licens i Baffinbugten.

Tullow overtager 40 procent af licensen fra Maersk Oil, som dermed ejer 47,5 procent og fortsat skal være operatør på området.

Tullow har indtil videre beskæftiget sig med meget lukrative olieboringer ved Afrikas vestkyst , men ifølge selskabet svarer geologien i Tooq licensen i Grønland til den, som de har erfaringer med i Afrika. Det skriver den irske avis Independent.

Maersk Oil har i samarbejde med NunaOil netop gennemført seismiske målinger i området. Resultaterne vil være afgørende for, om selskabet søger om tilladelse til at starte prøveboringer.  Efterforskningschef Lars Nydahl Jørgensen siger til Jyllands-Posten, at den store andel, som Mærsk hidtil har ejet, var lidt af et særsyn.

-Det handler om at dele viden, dele risiko, dele omkostninger og i sidste ende mulige gevinster. Man kan sige, at aftalen nu bliver normal. I efterforskningslicenser foretrækker de fleste selskaber en andel på mellem 20 og 50 pct., så de 47,5 pct. er i den høje ende af det, siger han til avisen.