Inuk trak fulde huse

Filmen Inuk har i denne weekend spillet for fulde huse til Woodstock Film Festivalen i staten New York.
Skrevet af Mads Fisker
03. oktober 2010 13:47

En 16-årig grønlandsk dreng forlader et kaotisk familieliv i Nuuk og rejser nordpå. Sådan sættes scenen i spillefilmen 'Inuk', som i weekenden har haft to udsolgte visninger under festivalen.

Det taler naturligvis sit eget tydelige sprog om en positiv interesse, men også fra anmelderside henter filmen ros. Og æren er i høj grad de grønlanske rammers.

- Billedsiden efterlader en åndeløs ved sin fremstilling af de ubesmittede grønlandske vinterlandskaber, lyder det således fra filmkritikeren Michael Burke, som slutter sit skudsmål:

- Inuk er stærkt bevægende og vil fryse sig fast i din erindring lang tid efter filmen er slut, lyder det poetisk fra anmelderen, som har måttet nøjes med undertekster for at forstå filmens replikker.

'Inuk' er nemlig på grønlandsk, optaget i Uummannaq med en række grønlandske skuespillere instrueret af amerikaneren Mike Magidson, der tidligere har lavet to kortere film fra Nordgrønland.

Woodstock Film Festival er en af de største amerikanske for såkaldte independent-film, som i reglen er lavet uden om de store produktionsselskaber.