VIDEO Inuk Hostels populær hos Nuukborgere

Vandrehjemmet ’Inuk Hostels’ som er omgivet af natur, er placeret i Qernertunnguit, Nuuk. Den er blevet så populær at indehaveren har planer om at holde caféen åbent året rundt, i stedet for blot om sommeren.
Skrevet af Sivert Olsen
24. juli 2015 16:12

I Qernertunnguit i storbyen Nuuk finder man Inuk Hostels, som er blevet meget populær.

- Vi bemærkede ar der var behov for det, at det havde manglet.  Et sted at drikke kaffe, eller spise aftensmad, samtidig med at man kan se ud på den storslåede natur. Derfor tænker vi at holde caféen åbent året rundt, siger indehaveren Lise Egede Hegelund til KNR.

Nuukborgerne er glade for Café Inuk, men også tilrejsende fra kysten og turister kan lide at overnatte i det hyggelige vandrehjem.

- Jeg blev lidt overrasket og glad for, at så mange ’turister’ fra Grønland, der kom og overnattede, siger Lise Egede Hegelund.

Vandrehjemmet er specielt.

- I andre vandrehjem er det typisk sådan, at der er et stort rum med mange sovepladser. Men det her er et hus, med små fire soveværelser, med plads til to personer i hvert. Og der er fire hytter, forklarer Lise Egede Hegelund.

Det er ikke kun kunderne der er glade for Inuk Hostels, også de ansatte finder ro på arbejdspladsen.

- Især udsigten. Når der er nogen her, eller der er konference her, kan der komme hvaler eller sæler frem i havet. Det er dejligt, og meget roligt. Væk fra byens stress og jag, siger turismestuderende Julia Josefsen til KNR.

Der er planlagt en festmiddag i dag, fredag, i Inuk Hostels café, Café Inuk.