Inuits planer om tv-netværk glæder ICC

Det glæder ICC's formand, at Inuit danner et nyt tv-netværk i Nunavut, hvor de arktiske regioner er i centrum.
Skrevet af Mads Lynge
06. januar 2011 09:50

Og ifølge en meningsmåling i Nunavut, ønsker befolkningen især programmer fra Grønland og Alaska.

- Sådan som KNR er organiseret idag, synes jeg det lyder rigtig godt, at KNR vil have en kommende samarbejdspartner. Det er netop det, som ICC under sidste sommers generalforsamling blev enige om. Derfor har vi tæt kontakt med KNR's chef Ivalo Egede omkring det her. Det bliver spændende med det internationale perspektiv, siger Aqqaluk Lynge.

Står det til Aqqaluk Lynge, behøver planerne ikke at gå hen og blive dyre. Man skal bare etablere et godt samarbejde, siger han:

- Vi har set på denne her situation gennem en del år, og analyseret det. Og vi mener det er på sin plads, at forskellige stationer arbejder samen om at udveksle programmer. På den måde kan det gøres nogenlunde billigt, men en eventuelt ny kanal vil ændre det hele, og det vil være helt andre spørgsmål vi vil operere med. Det må vi tage til den tid, men jeg synes ikke, at penge er noget der vil stoppe de her planer. Vi må bygge på det vi kan, og det vi er i stand til at bære. Også økonomisk, siger formand for ICC Aqqaluk Lynge.

I KNR's Strategi for 2010 - 2014 fremgår det blandt andet, at KNR vil fylde sendefladen på TV med egne produktioner og udsendelser produceret af eksterne leverandører og supplere indhold, der udveksles med andre oprindelige folks medier.