Inuitbefolkning går rettens vej

Inuitbefolkningen nær Baffin Bugten og Lancaster Sund vil nu prøve at stoppe seismiske undersøgelser i området.
06. august 2010 05:34

Der var blevet givet grønt lys i foråret til seismiske undersøgelser i Baffin Bugten og ved Lancaster Sund, men dog med den betingelse, at der skal foretages en høring blandt inuitbefolkningen i Qikiqtaaluk-distriktet, og at man ikke ville udføre seismiske undersøgelser under jagt og fangst perioder.

Men inuitbefolkningen mener ikke, at høringerne har været grundige, og nu har Qikiqtani Inuit Organisation besluttet at gå rettens vej for at standse de seismiske undersøgelser.

Formanden for organisationen, Okalik Eegeesiak, har gang på gang ved møder understreget, at de føderale og territoriale regeringer har ignoreret inuitbefolkningens protester.

Organisationen har afholdt flere møder siden foråret og hver gang har vrede inuitfangere og jægere protesteret højlydt, fordi de mener at lyden og andre aktiviteter, der er forbundet med de seismiske undersøgelser, vil forstyrre dyrene i området.

Nu er et hold geologer fra Canada og Tyskland på vej til Baffin Bugten for at udføre de seismiske undersøgelser, skriver Nunatsiaq News.

Qikiqtani Inuit Organisation har derfor besluttet sig til at anlægge en sag imod projektet for ved rettens hjælp prøve at stoppe projektet.

Der forventes en afgørelse i denne uge.