Inuit Tapiriit Kanatami: Canada må handle nu

Den canadiske nationale inuit organisation, Inuit Tapiriit Kanatami, har opfordret den canadiske regering til at gøre mere for at komme med nye ideer, ny politik, ny forskning for at prøve af formindske følgerne af klimaforandringerne i arktiske bygder. De canadiske myndigheder lytter ikke nok til de advarsler som videnskabsfolk og mange andre kommer med.
02. august 2011 08:07

Som en advarsel, fortæller Inuit Tapiriit Kanatami, blandt andet, om bygden Salluit, den nordligste bygd i Nunavik, omkring 10 kilometer fra Hudson Bugten og med 1100 indbyggere. Her er flere af husene allerede blevet flyttet, fordi de er for nær kysten, husfundamenterne er begyndt at falde sammen og den lokale brandstation er blevet flyttet, fordi cementgulvet faldt sammen.

Og situationen er meget ens i Tuktoyaktuk i Inuvialuit distriktet i Nordvestterritoriet. Siden bygden blev grundlagt i 1934, har bredden allerede trukket sig 100 meter tilbage og hvis det forsætter paa denne måde vil flere huse falde ned i Beaufort havet…saa ogsa her er man igang med at flytte huse. En forhenværende skole og en sportshal er allerede faldet sammen.

Inuit Tapiriit Kanatami er meget bekymret for, at disse tendenser vil forsætte og som Mary Simon siger, så må Canada nu til at gøre betydeligt mere for at prøve at formindske virkningerne af de klimaforandringer, der rammer de arktiske bygder.