Inuit Studies Conference 2012 - en succes

Den attende inuit studie konference er nu afsluttet. Det var den største konference siden den blev holdt første gang for 36 år siden. Og den har ændret sig meget. Ved den første konference var der kun to inuitter med, som man havde travlt med at studere, men denne gang er i hvert fald halvdelen af de ca. 550 deltagere inuitter og nu er det som forskere de deltager.
28. oktober 2012 15:02

 

I alt var der ca. 50 grønlændere med til konferencen. Heraf var der 20 lærere og elever fra Ilisimatusarfik. 11 unge deltagere fra børnehjemmet i Ummannaq vakte megen positiv opmærksomhed med deres udstilling om det gamle Grønland.

 Tupaarnag Rosing Olsen viste udsnit fra sine TV-udsendelser ”I Skyggen af Kajakkerne”. De blev modtaget med stor begejstring af publikum.

 Aqqaluk Lynge, som igennem de sidste to aar har været medlem af styrelseskomiteen for konferencen, udtaler til radioavisen, at det samarbejde, der har fundet sted igennem årene mellem forskere og inuit, er kommet ind i en ny fase. Der stilles større krav til forskernes engagement, til de store samfundsmæssige ændringer der nu finder sted og til tværfaglig forsking og udveksling.

 Konferencen hed  “Hvad kan vi lære fra toppen af verden?”,  og som ved al arktisk forskning i Nord Amerika var der en stærk fokus på den traditionelle viden.

 Bill Fitzhugh, arrangør af konferencen og direktør for det arktiske center paa museet, fortæller radioavisen, at forskere må lære at samarbejde med lokalsamfundene og lære af dem.