Inuit Ataqatigiit overhaler Siumut i ny meningsmåling

Hverken Partii Nunatta Qitornai eller Samarbejdspartiet ville komme ind i Inatsisartut, men til gengæld får de større partier flere stemmer. Det viser den første meningsmåling efter valget, som er lavet af HS Analyse for Sermitsiaq.AG

Inuit Ataqatigiit står ifølge meningsmålingen til at blive landets største parti med lidt over 30 procent af stemmerne, hvilket er en fremgang på 4,8 procentpoint i forhold til valget i april.

Men det fremgår også af meningsmålingen, som er lavet for Sermitsiaq.AG, at Siumut vil gå frem til 28,7 procent af stemmerne, hvilket er en fremgang på 1,3 procent og vil betyde et ekstra mandat. Dermed står både IA og Siumut 10 pladser i Inatsisartut.

Demokraterne står også til en fremgang på 1,5 procentpoint og vil ende på 21,2 procent af stemmerne, hvilket vil betyde en ekstra plads til Niels Thomsen og company, som dermed vil indtage 7 pladser.

De små partier når ikke over spærregrænsen

Til gengæld vil hverken Partii Nunatta Qitornai eller Samarbejdspartiet få nok stemmer til at komme over spærregrænsen. Atassut står til at gå tilbage med 1,5 procentpoint og vil få omkring 4,5 procent af stemmerne, og vil dermed miste det ene af to pladser.

Den største tilbagegang står Partii Naleraq for. Partiet står til 10,3 procent af stemmerne, hvilket er en tilbagegang på 3,3 procentpoint i forhold til valget sidste år. Dermed vil partiet gå fra fire til tre pladser i Inatsisartut.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt