Aqqaluk Lynge Inuit Ataqatigiit - et pragmatisk parti fylder 40 år

Netop i dag, hvor Inuit Ataqatigiits organisatoriske næstformand, Mute Bourup Egede, har meddelt at han stiller op som ny formand for partiet, kan Inuit Ataqatigiit samtidig fejre sit 40 års jubilæum som parti.
Skrevet af Karsten Sommer
21. november 2018 18:28

Stiftelsen skete ved en generalforsamling i Nuuk den 21.november 1978. Initiativtageren til dannelse af partiet var Aqqaluk Lynge. Vi spurgte ham i dag, hvad han gør sig at tanker i anledning af jubilæet?

- Jeg føler stor taknemmelighed over at det vi startede for 40 år siden, den dag i dag lever i bedste velgående, siger Aqqaluk Lynge. Han er fuld af fortrøstning for fremtiden for partiet, og roser partiet for at have haft evnen til at forny sig, helt op til i dag.

- Jeg var selv kun 30 år gammel, dengang jeg var med til at stifte partiet. Og nu har endnu en ung formandskandidat meldt sig på banen. Så Inuit Ataqatgiit har formået fortsat at tiltrække de unges interesse for en fremtid for Grønland, siger Aqqaluk Lynge.

På spørgsmålet om han tror at Inuit Ataqatigiit igen kan opnå at blive leder af Naalakkersuisut, svarer han:

- Det er ikke afgørende om man er leder af Naalakkersuisut. Historisk har vi været med til at udvikle parlamentarismen her i landet. Den fylder 30 år i år. Så det vigtigste er, at man er med i det politiske samarbejde, for at udvikle landet. IA´s har evnet at arbejde pragmatisk for at skabe resultater, det er det der er vores styrke. Og vil være det, også i fremtiden, med en sandsynlig ny formand som Muté Bourup Egede. slutter Aqqaluk Lynge.