Intet tyder på en ubåd ved Sisimiut

Der er ikke noget, der tyder på, at en ubåd har sejlet rundt ud for Sisimiut. Sådan lyder den seneste melding fra Værnsfælles Forsvarskommando, der dog heller ikke afviser det fuldstændigt.
Solnedgang ved Sisimiut Foto © : Kristian Kreutzmann
09. november 2018 12:04

Onsdag observerede tre vidner i Sisimiut, noget der angiveligt skulle være en ubåd, skrev netmediet, olfi.dk, der beskæftiger sig med forsvars- og sikkerhedspolitik.

Arktisk Kommando og Grønlands Politi har undersøgt sagen. Flere personer er blevet afhørt og Arktisk Kommando har afsøgt området med fly og skib.

- Der er ikke umiddelbart noget der tyder på, at det var en ubåd, der blev observeret ud for Sisimiut, siger presseofficer ved Værnsfælles Forsvarskommando, Torben Kjelsen til KNR.

LÆS OGSÅ Mulig ubåd observeret ud for Sisimiut

En af de afhørte har fortalt, at han sejlede ud for Sisimiut med en pram på slæb og at det muligvis var den, der er observeret.

Et af vidnerne tog et billede af observationen og overfor KNR bekræfter Værnsfælles Forsvarskommando, at det den omtalte pram, man kan se på billedet.

Værnsfælles Forsvarskommando vil ikke fuldstændigt afvise, at der kan have været andet i vandet ud for Sisimiut end prammen.