Kina smed sidste år Meng Hongwei ud af kommunistpartiet og indledte en retssag mod ham, og ved det første retsmøde i juli erklærede han sig skyldig i at have modtaget omkring 14 millioner kroner i bestikkelse.Foto: Handout/AFP/Ritzau Scanpix

Interpols tidligere leder er idømt 13,5 års fængsel i Kina

Den tidligere leder af Interpol, kineseren Meng Hongwei, er blevet idømt 13,5 års fængsel i Kina. Det oplyser en lokal domstol.

Den tidligere leder af den internationale politiorganisation Interpol, kineseren Meng Hongwei, er blevet idømt 13,5 års fængsel i Kina for at have modtaget omkring 14 millioner kroner i bestikkelse.

Det oplyser en lokal domstol.

Den tidligere politileder forsvandt i 2018 under mystiske omstændigheder, hvor han ikke vendte tilbage til Interpols hovedkvarter i Frankrig efter en rejse til Kina.

Senere kom det frem, at Meng var tilbageholdt i sit hjemland under mistanke om bedrageri. Herefter meddelte Interpol, at han var trådt tilbage som leder af den internationale politimyndighed.

Erklærede sig skyldig i bestikkelse

Kina smed sidste år Meng Hongwei ud af kommunistpartiet og indledte en retssag mod ham, og ved det første retsmøde i juli erklærede han sig skyldig i at have modtaget omkring 14 millioner kroner i bestikkelse.

Meng Hongwei var Kinas viceminister for sikkerhed, inden han blev leder af Interpol. Han viste "anger" i retssalen ved en domstol i det østlige Kina, skrev kommunistpartiets talerør, Folkets Dagblad.

Meng Hongwei blev i marts smidt ud af kommunistpartiet. Han er blandt en voksende gruppe af partimedlemmer, som er blevet ramt af en anti-korruptionskampagne iværksat af præsident Xi Jinping.

Kritikere siger, at Xi Jinpings kampagne mod korruption er en måde at skaffe sig af med politiske modstandere og kritikere.

Meng Hongweis kone, Grace Meng, afviser, at hendes mand skulle have modtaget bestikkelse. Hun har fået asyl i Frankrig. Hun har sagt, at hun var bange for, at hun og hendes to børn ville blive bortført fra landet.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt