Internationalt gennembrud for INUPLAN

Det Nuuk-forankrede grønlandske rådgivningsfirma, INUPLAN, er ved at blive en attraktiv samarbejdspartner for de udenlandske selskaber, der opererer indenfor olie- og mineralefterforskning.

I samarbejde med en canadisk selskab har INUPLAN netop vundet en kontrakt om miljøvurdering for Mæersk Oil.

For et år siden investerede INUPLAN et millionbeløb i at oprette en ny miljøafdeling, der blev bemandet med fire medarbejdere - uden at der på forhånd var en eneste  fakturerbar opgave i udsigt.

- Det gjorde vi for at etablere nogle kompetencer, som vi forudså ville blive efterspurgt af både de internationale koncerner samt de offentlige forvaltninger og myndigheder, skriver INUPLANs direktør Kristian Lennert i en pressemeddelse.

Sammen med det canadiske selskab, Golder Association, skal INUPLAN i de kommende måneder foretage grundige miljøundersøgelser af Mæersk's planlagte 3D-seismiske undersøgelser, som er et led i Mæersks kommende efterforskningsaktiviteter ved Tasiusaq og Nuussuaq i Upernavikdistrikt.

INUPLAN og Golder Association skal blandt andet beskrive fangst- og fiskeriforholdene samt dyrelivet ved Upernavik.

- Vi betragter denne kontrakt som et stort skulderklap og anerkendelse, ikke kun for INUPLAN men for hele rådgivningsbranchen i Grønland, siger Kristian Lennert.

Han mener også, at kontrakten i høj grad vil være med til at højne niveauet og opbygge kompetencer på miljøområdet i Grønland.

INUPLAN ejes 100% af 10 lokale medarbejdere og beskæftiger cirka 30 medarbejdere.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt