Intern uenighed hos Demokraterne

Det passer ikke Demokraternes Ungdom, at partiets formand Jens B. Frederiksen har sagt ja til et job som executive vice president hos True North Gems Greenland. Formanden for Demokraterne Ungdom Randi Vestergaard Evaldsen kalder det ”ikke gennemtænkt” og tager stærkt afstand fra ansættelsen.
Skrevet af Peter Troelsen
23. januar 2014 14:01

De unge demokrater anerkender, at erhvervslivet kan ansætte, hvem de har lyst til, men de fastslår, at det er uheldigt, at Jens B. har planer om at bevare sit medlemskab i Inatsisartut, da der bør være vandtætte skodder mellem råstofindustrien og den lovgivende forsamling.

-Der må ikke kunne sættes spørgsmålstegn ved Inatsisartut-medlemmernes habilitet på så vigtigt et område for Grønlands fremtid som råstofudvinding. Selv om Jens B. Frederiksen melder sig inhabil i sager, der omhandler True North Gems Greenland, kan man stille spørgsmålstegn ved det etisk forsvarlige i en ansættelse i minesektoren, mener formand og næstformand i Demokraternes Ungdom.

Der påhviler politikerne en særlig pligt til at være uangribelige, seriøse og ansvarlige i de valg, de træffer i tilværelsen, og Demokraternes Ungdom mener ikke, det er det Jens B. Frederiksen har gjort.

-Vi ønsker rene linjer - samfundet skal kunne stole på os, det samme gælder vores Inatsisartut-medlemmer. Demokraterne er stolte af at være politisk vagthund i Grønland, og den tradition holder Demokraternes Ungdom i hævd.