Integrationsprojekt har været en succes

Projektet Et Godt Liv i Danmark, som køres af Foreningen Grønlandske Børn, har haft god effekt, viser en evaluering af projektet.
Skrevet af mlk
17. maj 2011 13:09

92 procent af børnene, der er med i projektet, siger i evalueringen, at de har fået det bedre eller meget bedre, efter at de er kommet med. 

- Det handler blandt andet om, at de har indgået venskaber med andre børn i projektet. De her børn var kendetegnet ved ikke at have nogen venner, men de sidste 4 år har de opbygget nogle meget positive venskaber, siger Sissel Lea Nielsen, der er vicegeneralsekretær i Foreningen Grønlandske Børn.

Et Godt Liv i Danmark er et integrationsprojekt rettet mod socialt udsatte grønlandske børn og unge. Det blev søsat i 2007 og er finansieret af satspuljemidlerne. Fra starten var der 100 børn med i projektet, i dag er antallet 60.

Før projektets start var de grønlandske socialt udsatte børn slet ikke kendt af de sociale myndigheder, siger Sissel Lea Nielsen.

Det har ført til, at Foreningen Grønlandske Børn har lavet 89 underretninger til de sociale myndigheder, som har resulteret i, at 62 af børnene nu får offentlig hjælp i form af forskellige støtteordninger.

- Der har altså gået en stor gruppe grønlandske børn rundt i det danske samfund, hvor det ikke har været opdaget, at de har levet i mistrivsel. Derfor ser jeg det her projekt som helt afgørende for, at de har opnået den støtte, som de har krav på i det danske samfund, siger hun.