Inkasso banker på hos flere firmaer

Over en milliard kroner. Så mange penge skylder en række personer og firmaer Selvstyret. Inkassofolkene mærker især, at firmaerne lider under finanskrisen.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
09. marts 2010 09:41

I lommerne på 25.000 personer, selskaber og foreninger gemmer der sig penge, som slet ikke er deres. Pengene tilhører Selvstyret, og skattestyrelsen skal inddrive beløbet. Det er helt præcist på 1,1 milliarder kroner, og selvom beløbet måske lyder gevaldigt stort, er det faktisk ikke så slemt. Det forsikrer styrelseschef, Morten Kahlke.

- Det er et område, hvor vi aldrig bliver arbejdsløse, men vi har fundet en god form til at få styr på restancerne. Det er ikke sådan, de vokser uhæmmet, men vi har nogenlunde styr på dem, så restancen er uforandret, siger Morten Kahlke.

De 1,1 milliarder kroner indeholder alle restancebeløb. Det er alle restskatter til kommunerne og Selvstyret, gamle boligstøttelån og uddannelsesstøttelån, som studerende mangler at betale tilbage efter endt uddannelse.

Den største blok er dog manglende a-skat fra arbejdsgiverne. I en del tilfælde skal inddrivelsesarbejderne huske firmaerne på de penge, som de skylder. Og det er blevet værre under finanskrisen.

- Der er nogle af de arbejdsgiverne og firmaer, hvor vi laver inddrivelsesarbejde, som har fået en stram likviditet. Der skal vi lave en meget tæt opfølgning på dem for at sørge for, at deres restancer til det offentlige ikke løber løbsk, siger Morten Kahlke.