Initiativpris i kulturens tegn

For andet år i træk uddelte Kommuneqarfik Sermersooq fredag ved en lille festlighed på Rådhuset i Nuuk den såkaldte initiativpris. Den gik i år til to kvinder, nemlig grafisk designer Lis Stender og landsbibliotekar Elisa Jeremiassen.
26. november 2012 06:27

En tredje pris vil blive overrakt i Tasiilaq i december. Og hvem der modtager prisen til den tid forbliver indtil videre en hemmelighed.

Formålet med prisen er at hædre og anerkende enkeltpersoner eller grupper, der bidrager særligt til styrkelsen af lokalsamfundet indenfor det erhvervsmæssige, kulturelle eller det sociale område.

Designeren Lis Stender modtog prisen for sin indsats med udvikling af et moderne grønlandsk kulturdesign af høj nytteværdi. Det kommer til udtryk på blandt andet dagligdags brugsgenstande som service, håndklæder sengelinned og puder blot for at nævne nogle eksempler. Lis stender hædres for at opdyrket et nyt erhvervsområde med et stort udviklingspotentiale i sig.

Dagens anden pristager er landsbibliotekar Elisa Jeremiassen, der hædres sin og bibliotekets indsats omkring etableringen af kulturnatten, der er blevet en tradition og en institution i Nuuk, der har været med til at binde byen sammen. Og som iøvrigt har bredt sig til hele landet.

Med prisen følger en gave, et diplom og en check på 15.000 kroner.

Som sagt så uddeles en tredje pris i Tasiilaq i december. Hvem der modtager den, ja, det vil tiden vise.