INI påstår at lejer lyver

Grønlands største boligselskab INI A/S beskylder skolelederen i Siorapaluk for komme med usande oplysninger. I aftenradioavisen torsdag kunne man høre Juaanna Platou fortælle, at hun blev anvist til et utæt hus uden vand til cirka 6.000 kroner om måneden, da hun sidste år flyttede til bygden, og at adskillige klager ikke førte noget med sig. Men nu påstår INI, at de oplysninger, Juaanna Platou gav, ikke passer.
30. september 2011 17:13

For det første hævder INI's direktør for ejendomsservice, Sven Pedersen, at huslejen for lærerboligen i Siorapaluk ikke lød på de cirka 6.000 kroner, som Juaanna Platou i går sagde.

- Den helt nøjagtige leje for det hus er 1.872 kroner per måned, siger INI's direktør for ejendomsservice, Sven Pedersen.

Men KNR har modtaget en kopi af Juaanna Platous lejekontrakt, hvori det fremgår, at Juaanna Platou den 01.01 2011 er blevet opkrævet 4.127 kroner i husleje. Når man lægger den månedlige rate af depositum og etableringsgebyr oveni, giver det 6.177 kroner.

Huslejen, der vel at mærke var uden el- og varmeforbrug, er for lærerboligen B 583 i Siorapaluk, der ifølge Juaanna Platou var så utæt, at hun og familien måtte sove med deres tøj på og skovle sne ud af huset, når der var nordenvind. Derudover var husets vandpumpe og vandrør var i stykker, hvilket betød at familien hverken kunne tage bad eller vaske tøj i deres hjem.

Juaanna Platou fortalte i går, at hun har henvendt sig til INI flere gange om huset både skriftligt og mundtligt. Men INI afviser idag, at de skulle have modtaget mere end en enkelt telefonisk henvendelse.

- Jeg har for det første ikke på noget tidspunkt modtaget noget fra lejers side i den her forbindelse andet end om denne vandpumpe, som ikke har virket. Jeg kan ikke forholde mig til de andre påstande, for det er ikke noget, jeg har hørt om. Jeg har kontaktet de forskellige parter, og de er heller ikke bekendt med det, udtaler Sven Pedersen.

KNR er imidlertid i besiddelse af flere e-mails fra Juaana Platou til INI, hvor hun gør opmærksom på husets mangler. Og ifølge INI's direktør for ejendomsservice, har boligselskabet ellers styr på folks henvendelser:

- Bliver det altid registreret hos jer på den ene eller anden måde, når folk henvender sig til jer telefonisk?

- Alt efter hvad det er for en type sag, ja. Jeg opfatter jo ikke det her som en klage. For vi har ikke modtaget nogen klage på det her hus. Når vi så taler om en form for udbedring, så registrerer vi, når vi laver udbedringen, og det har vi også gjort i dette tilfælde.

- Så når du siger, at det eneste I kender til, er den ene henvendelse om vandpumpen, så burde det være den eneste gang, Juaanna Platou har henvendt sig til jer, for ellers burde I kunne finde det?

- Det ville vi, ja, lyder svaret fra INI's direktør for ejendomsservice.