INI: Boligerne er sikkerhedsgodkendt

Efter to brande i september, efterlyste den lokale lejerforening i Ilulissat bedre flugtveje i større boligejendomme her i landet. Men boligerne er sikkerhedsgodkendt af brandstyrelsen, for boligerne bygges ud fra bygningsreglementet, lyder det fra boligselskabet A/S INI.
Skrevet af Oline I. Olsen
11. oktober 2012 08:38

Efter ildebranden i september i en boligblok i Ilulissat kritiserede den lokale lejeforening manglen på nødudgange og udvendige trapper i boligblokke, der kan anvendes i tilfælde af brand.

- Der bør være nødudgange, som nemt kan benyttes i tilfælde af brand, sagde formanden for den lokale lejerforening, Jakob Schultz.

Men ifølge boligselskabet INI opfylder boligblokkene bygningsreglementet og er dermed brandsikrede.

-Altså der er ikke en eneste bygning eller lejlighed, der bliver bygget uden at være godkendt af brandstyrelsen, siger kommunikationschef i boligselskabet INI Else Løvstrøm.

Og boligerne bygges med materialer og dele, der kan modstå brand i en periode, f.eks branddøre og brandceller.

- Der er branddøre i alle lejlighederne, og de er meget sikre, så de kan holde i mindst 30 minutter, og indenfor de 30 minutter skal beboerne kunne reddes ud, siger Else Løvstrøm. Hun forklarer videre, at der er bygget brandceller, der også kaldes brandvægge. Disse er bygget ind imellem hver lejlighed.

- De skal sikre, at ilden ikke spreder sig til nabolejligheden, selvom lejligheden ved siden af brander rigtigt meget, siger Else Løvstrom, kommunikationschef for boligselskabet INI.

Lejeforeningen vil have en undersøgelse, der skal påpege, om udvendige trappestiger mangler i lejeboliger, der kan benyttes ved brand. INI A/S henviser til ejerne, Selvstyret og Kommunerne om det spørgsmål.