Ingen VVS-karteller i Nuuk

Under stor dramatik gennemførte konkurrencetilsynet i samarbejde med politiet den 19. november sidste år razziaer mod Grønlands Arbejdsgiverforening og en række VVS-firmaer i Nuuk.
13. februar 2014 08:39

De var under mistanke for karteldannelse og medvirken til karteldannelse - altså samarbejde om priser. Under razziaerne blev en række dokumenter beslaglagt af myndighederne.

Men det viser sig nu - knapt fire måneder efter - at der ikke var noget at komme efter.

Konkurrencetilsynet har sluttet sine undersøgelser i sagen og kan - som det udtrykkes i en pressemeddelelse - med glæde meddele, at der ikke er fundet beviser for nogen kartelaftaler på markedet for reservedele på VVS-området. Og Konkurrencetilsynet vil derfor ikke foretage yderligere i sagen, med mindre der på et seneste tidspunkt skulle opstå fornyet mistanke, lyder meldingen.

Men konkurrencetilsynet tilføjer lidt kryptisk, at undersøgelserne imidlertid har afdækket en række forhold, som fortsat vil blive undersøgt. Men dem kan der på nuværende tidspunkt ikke siges noget nærmere om.

- Men det skal understreges, at de ikke vedrører de undersøgte virksomheders erhvervsførelse, men går på de generelle vilkår for det grønlandsk erhvervsliv.

Og det kommer vi nok til at høre noget om på et eller andet tidspunkt.