Ingen vil tage ansvar for altanulykken

Hvem bærer ansvaret for at et etagebyggeri i Nuuk ikke lever op til det gældende byggereglement?
04. juni 2013 13:52

Det spørgsmål er højrelevant i forbindelse med, at en 14 måneder gammel dreng i fredags faldt ned fra en altan i 6. sals højde.

Årsagen til at drengen faldt ca. 16 meter ned fra en altan ved Tuapannguit i Nuuk i fredags er endnu ikke slået fast. Til gengæld giver en konstruktionsfejl ved etagebyggeriet anledning til at rejse spørgsmålstegn ved, om altanerne i etageejendommen overhovedet er lovlig.

En tidligere beboer i ejendommen har for to år siden klaget over, at der mellem ejendommens mur og ud til der, hvor gelænderet starter, er et hul på 16 centimeter, hvilket ifølge byggereglementet er for meget og derfor ulovligt.

Hullet er desuden stort nok til, at et lille barn kan falde ud og har derfor sat gang i spekulationerne om, hvordan en sådan fejl kan være opstået og ikke mindst - hvem der bærer ansvaret for, at der ikke er blevet gjort noget ved problemet.

Vi har forsøgt at få de mulige ansvarlige aktører i tale, men alle steder KNR henvender sig, bliver vi mødt af en mur af tavshed.

Det er INI A/S, der administrerer boligerne, finansieringsselskabet Illut A/S der ejer boligerne og Permagreen Grønland A/S der har opført boligerne. Ingen af de ovennævnte har dog lyst til at udtale sig i sagen, erfarer KNR i dag.

Elias Inûsugtok, der er faren til den 14 måneder gamle dreng, har anmeldt Selvstyret for ikke at have fulgt sikkerhedskravene i forbindelse med byggeriet af tårnene i Tuapannguit.