Ingen uro hos finansudvalget

I modsætning til en politisk ståhej med mistillidsdagordener og oppositionens udvandring i protest mod Inatsisartut-formandens mødeledelse, går det ganske fredsommeligt til hos finansudvalget.
16. november 2009 11:20

Udvalget er inatsisartut-kollegernes garant for, at de tusindvis af tal og tekstforklaringer er indarbejdet korrekt efterhånden som de indløber fra naalakkersuisoq for finanser Palle Chistiansen.

Og det er her og i landstingssalen, at de store slag slås. I år har hele systemet været under pres på grund af valget i juni og det politiske systemskifte. Blandt andet på grund af en sent finanslovsforslag og ikke færre end 206 ændringer mellem 1. og 2. behandlingen. Derfor forelå der heller ingen indstilling fra Finansudvalget til Inatsisartut til 2. behandlingen, siger formanden for Finansudvalget, Naaja Nathanielsen.

- Processen kører rigtig godt, og jeg er sikker på, at vi bliver færdige med betænkningen til 3. behandlingen. Der er bred enighed om langt størstedelen af finanslovsforlaget, dog er der enkeltpunkter der lige nu bliver debatteret, siger Naaja Nathanielsen.

Ifølge formanden for Finansudvalget er det forslag på bolig- og anlægsområdet, der har været politiske stridspunkter. Men det er punkter, der skal afklares mellem partierne og Naalakkersuisut. Disse stridspunkter har intet med finansudvalgets arbejde at gøre.

Men uanset bred politisk enighed eller ej, så kommer finanslovsforslaget på dagsordenen som det allersidste dagsordenspunkt fredag den 27. november.

- Til den tid er der en endelig finanslov, og der kommer også en klar stillingtagen fra finansudvalgets side, siger Naaja Nathanielsen.