Ingen udsigt til flere anstaltspladser

Selvom Justitsministeren kun giver uldne svar, er tolkningen, at der ikke kommer flere anstaltspladser i Grønland foreløbigt. Det er opfattelsen hos folketingsmedlem Sara Olsvig (IA), der i går holdt møde med justitsminister Morten Bødskov (S) om problemet med de lange ventelister til anstalterne her i landet.
12. januar 2012 13:43

Sara Olsvigs møde med Morten Bødskov om problemerne inden for Kriminalforsorgen var ikke det første i rækken - ikke desto mindre er der stadig ikke udsigt til flere anstaltspladser i nogen nær fremtid.

Ifølge Sara Olsvig afviste Justitsministeren ikke direkte at oprette flere pladser, men intet tydede på, at han ser det som en hastesag:

- Jeg ser ikke nogen afvisninger som sådan, men efter min mening burde arbejdet med at få oprettet flere anstaltspladser gå hurtigere end det, som jeg opfattede ville ske umiddelbart her i den nærmeste fremtid, udtaler folketingsmedlem for IA, Sara Olsvig.

Føler du, at Danmark sylter dette område?

- Jeg synes i hvert fald ikke, at der er sket nok i de seneste mange år. Det er på tide, at der sker noget med de forhold, der er på de åbne anstalter. Og jeg synes, at det er meget vigtigt at adskille problematikken om de åbne anstalter fra problematikken om den lukkede anstalt, for som vi kan se på tallene vil den lukkede anstalt ikke medføre flere anstaltspladser, og derfor er det tvingende nødvendigt, at vi fortsat arbejder på at få flere åbne anstaltspladser, siger Sara Olsvig.

- Jeg går ud fra, at du på mødet i går med ministeren kraftigt har pointeret, hvor tvingende nødvendigt det er at få flere anstaltspladser. Hvordan lød ministerens svar til dig?

- Jeg vil sige, at han ikke svarede klart. Men jeg pointerede disse ting meget klart og gentog, at det ikke er optimalt, at forholdene er som de er. At vi ikke kan gå og vente på den lukkede anstalt, for det er to forskellige former for anstalter, og arbejdet med det ene udelukker ikke arbejdet med det andet.

Vurderer du, at der er håb for, at der kommer flere pladser?

- Jeg vil sige det sådan, at jeg da håber at justitsministeren tager problemet meget alvorligt, nu da han kommer til at høre om det fra forskellige sider, slutter Sara Olsvig, der i øvrigt ser frem til udfaldet af mødet på mandag den 16. januar mellem Justitsministeren og naalakkersuisoq Anthon Frederiksen.

Justitsminister Morten Bødskov har ikke ønsket at medvirke i et interview med Radioavisen i denne forbindelse.