Ingen sprut på GU-værelser

Der bliver ikke lempet på den nyligt indførte nultolerance-politik over for alkohol i Aasiaats kollegieboliger, hvorfra seks studerende er blevet smidt ud den seneste tid. Den er nemlig en succes, lyder det fra byens GU-rektor, efter de studerende i aftes demonstrerede med krav om, at skolen skal vende tilbage til at give en advarsel på forhånd.
Skrevet af Salome Hansen
13. oktober 2011 08:35

Omkring 100 studerende var mødt op til demonstrationen, og her lød det, at den nye udsmidningspolitik er for stram og ofrene for store.

- Vi ønsker at studerene der bor på kolligiet først skal få advarsel inden de bliver smidt på porten for at have sprut i værelset, siger GU-studerende Nicki Olsen.

De nye reglerne betyder, at GU-elever bliver smidt ud af kollegiet uden advarsel, hvis der bliver fundet alkohol i deres værelser. Indtil videre har det kostet seks studerende deres kollegieplads alene siden skoleårets begyndelse.

Rektor for den nordgrønlandske gymnasiale uddannelse var mødt op for at lytte til de studerendes ønsker, men GU-rektoren har ikke tænkt sig at imødekomme kritikken. Og han menner at stramning af reglerne har hjulpet meget.

- Det har faktisk hjulpet. Politiet siger, at de ikke længere bliver kaldt ud til vores kollegier som ellers skete ofte tidligere. Vi kan også se, at elever har forbedret fremmødet i forhold til sidste efterår, siger rektor Flemming Guntofte Nielsen.

Men de studerende vil fortsætte deres kamp for, at der igen skal falde en advarsel før sprut betyder exit fra kollegieværelset.

Og de studederende fra GU Aasiaat får nu opbakning fra organisationen for grønlandske studerende KIK, som har nu sendt et åbent brev til Inatsisartut og Naalakkersuisut.

- Fra KIK’s side mener vi, at det er uacceptabelt, at eleverne kan blive smidt ud fra deres kolligieværelse uden advarsel. Og derfor kræver vi fra KIK, at ledelsen på GU Aasiaat ændrer den nye regel. Desuden ønsker vi, at de studerende, der er blevet smidt ud af deres kollegieværelse på grund alkohol i værelset får deres kollegieværelse tilbage, lyder det fra lederen af KIK's administration Poul Olsen.