Ingen skattestigning i Qeqqata

Der bliver ingen skattestigning i Qeqqata Kommunia samt i Kommuneqarfik Sermersooq. Til gengæld stiger skatteprocenten i Nord- og Sydgrønland.
Skrevet af Karsten Sommer
30. november 2010 05:33

De kommunale skatteprocenter for 2011 falder på plads i disse dage.

Kommune Kujalleq og Qaasuitsup Kommunia hævede i sidste uge begge skatten med et enkelt procentpoint til 28, så den samlede skatteprocent bliver på 45 dér.

Qeqqata Kommunia vedtog ligeledes i sidste uge at fastholde sin skatteprocent på 25, og Kommuneqarfik Sermersooq forventes at gøre det samme, så den samlede skatteprocent i disse to kommuner bliver 42. Det skriver sermitsiaq.ag

En enig kommunalbestyrelse i Qeqqata Kommunia vedtog også budgettet for 2011, på trods af at det lyder på et underskud på 41,2 millioner kroner.

Dog skal der i løbet af december spares fem procent på alle fagområder, så kommunens forventede underskud for 2011 kommer ned på 14 millioner kroner.

- Vi har en bundsolid økonomi, og derfor kan vi tillade os at fastholde den kommunale skatteprocent på 25 procent trods et mindre underskud i 2011, siger borgmester Hermann Berthelsen til sermitsiaq.ag