Ingen pris til Ilulissat Isfjordskontor

Det blev Scandic Hotels der løb med prisen da Nordisk Råd miljøpris blev uddelt forleden. Ilulissat Isfjordskontor måtte nøjes med æren af at blive nomineret til den prestigefyldte pris.
Skrevet af Louise M. Kleemann
25. maj 2011 07:22

Ilulissat Isfjordskontor er en del af Qaasuitsup Kommunia og er placeret på rådhuset i llulissat. Kontoret forvalter i samarbejde med Grønlands Selvstyre og Kulturarvsstyrelsen i Danmark det fredede område omkring Ilulissat Isfjord, som i 2004 kom på UNESCO’s liste over verdensarvsområder.

Vinderen af prisen, Scandic Hotels, har i snart tyve år at stået som foregangsvirksomhed og trendsetter indenfor bæredygtig turisme. Det var en Scandic ansat, som først fandt på at foreslå hotelgæster at spare på vask af håndklæder og Scandic var også blandt de første til at bruge flydende sæbe. Små tiltag, som har haft en stor effekt og startet en trend på hoteller verden over, lyder det i begrundelsen.

Derudover er ialt 114 af kædens 147 hoteller i Norden tilkendt Nordisk Ministerråds miljømærke Svanen - et af verdens skrappeste miljømærker.

Natur- og Miljøprisen er ligesom priserne inden for litteratur, musik og film på 350.000 danske kroner og uddeles ved en særlig ceremoni sammen med de andre nordiske priser inden for litteratur, musik og film ved Nordisk Råds årlige topmøde den 2. november 2011.