Ingen patienter har fået medicinsk cannabis trods tilladelse

Det har i syv måneder været tilladt at ordinere medicinsk cannabis til alvorligt syge patienter her i landet. Men der er endnu ingen patienter, der har fået ordineret cannabis.
Foto © : Lægemiddelstyrelsen
04. november 2017 17:44

I marts åbnede Selvstyret op for, at sundhedsvæsnet kunne ordinere medicinsk cannabis til smertelindring hos alvorligt syge patienter. 

- Vi skylder at gøre hverdagen lettere for de alvorligt syge, som kan have gavn af disse præparater. Jeg er derfor tilfreds med, at vi nu får en ordning, hvor enkelte patienter under nogle forsvarlige rammer kan få lægeordineret medicinsk cannabis, sagde naalakkersuisoq for sundhed Agathe Fontain tilbage i marts.

Men det er altså ikke sket endnu. Sundhedsvæsenet oplyser overfor KNR, at man endnu ikke har vurderet at der er behov for ordinering af cannabis. 

- Som en del af Sundhedsvæsenets praksis bliver alle patienter individuelt udredt for derefter at blive tilbudt den rette behandling. Ud fra dette grundlag har Sundhedsvæsenet endnu ikke vurderet nogle patienter egnet til ordineret medicinsk cannabis som behandlingsform, oplyser sundhedsledelsen i en mail til KNR.

LÆS OGSÅ Selvstyret giver tilladelse til medicinsk cannabis