Foto: Naalakkersuisut

Ingen nye smittet søndag

Ud af 37 prøvesvar var alle negative, skriver Selvstyret i en pressemeddelelse.

Der er nu taget 662 prøver i alt. 11 positive i Nuuk, fire raskmeldte og de andre smittede er også ved at blive raske skriver selvstyret. 

Der ventes svar på 25 svar endnu. 

Selvstyret skriver i en pressemeddelelse, at man forbereder sig til at modtage syge patienter med covid-19, hvis det bliver nødvendigt: 

- Sundhedsvæsenet arbejder ihærdigt på at forberede sig på at kunne tage sig godt af de patienter, som skulle blive syge med COVID-19 og som kræver behandling. Forberedelserne kræver mange ressourcer, men trods dette fungerer det meste i sundhedsvæsenet stadig som normalt. Alle alvorlige sygdomme og akutte tilstande kan udredes og behandles som sædvanlig.

Sundhedsmyndighederne opfordrer, trods den travle tid, at man fortsat skal henvende sig til sundhedsvæsenet hvis man har mistanke om, at man fejler noget alvorligt. Uanset om det er mistanke om coronavirus eller noget andet.  

- Den nuværende situation må ikke medføre, at anden sygdom ikke håndteres hvis der er behov for det. Alt handler lige i øjeblikket om Covid-19, men alle de andre sygdomme stopper ikke af den grund og det må ikke glemmes.

I går lørdag indkom 114 prøvesvar fra undersøgelser udført i hele landet. Én af disse var positiv. Den smittede befinder sig i Nuuk. 

 

Kommentarer