Ingen Kalaallisuuliornermik Ilinniarfik i Tasiilaq

Den østgrønlandske politiker Harald Bianco har fået svar på sine § 37 spørgsmål til naalakkersuisoq Nick Nielsen. Her spørger han ind til om Kalaallisuuliornermik Ilinniarfik vil oprette en underafdeling i Tasiilaq og i givet fald hvornår.
Skrevet af Peter Troelsen
03. februar 2014 11:17

Nick Nielsen afviser, at der er en underafdeling på vej til Tasiilaq. Nielsen forklarer, at tre medlemmer af den tidligere Naalakkersuisut var på besøg i Tasiilaq i slutningen af 2012 med henblik på at finde aktiviteter, der kunne bekæmpe den alt for store ledighed i byen.

En af de måder, Palle Christiansen, Ove Karl Berthelsen og Mimi Karlsen mente, man kunne bekæmpe ledigheden på, var ved at oprette den omtalte underafdeling i Tasiilaq, men da der blev udskrevet valg kort tid efter deres besøg i Tasiilaq, skete der aldrig mere på det område.

Nick Nielsen fortæller, at han, efter at have sat sig i ministerstolen, har prioriteret anderledes, når det gælder ledighedsbekæmpelsen i Tasiilaq, hvor han har valgt at sætte større fokus på bekæmpelse af ledigheden blandt de unge borgere i byen. Derfor ingen Kalaallisuuliornermik Ilinniarfik i Tasiilaq.