Ingen juleløn i år

Der bliver ingen juleløn før jul til de offentligt ansatte. Det slår Selvstyrets advokat fast. Han regner nemlig ikke med, at en voldgiftssag kan nås inden jul, men først til februar/marts. Men de fem forenede fagforeningers advokat har ikke givet op endnu.
Skrevet af Jette Andersen
07. december 2011 10:44

SIK, AK, PIP, IMAK og PPK vil have svar på, om Selvstyret havde ret til at gøre op med traditionen med juleløn i en såkaldt voldgiftssag. Men uanset hvordan den falder ud, bliver der ikke rokket ved afskaffelsen i tide til den forestående jul. Fagforeningerne har nemlig været for sent ude, slår Selvstyrets advokat nu fast.

- Kravet om voldgift, kom først i november. Og det har simpelthen været for sent, til at man kunne nå og gøre det færdig inden jul, siger Selvstyrets advokat om juleløn, Wilhelm Malling.

Der skal nemlig noget forarbejde til, før selve voldgiftsforhandlingen kan finde sted, siger han.

- Parterne udveklser nogle forskellige processkrifter, og først da kan man afholde selve voldgiften, hvor parterne mødes i en slags privat retssag.

Wilhelm Malling understreger dog, at der har været en vilje fra begge parter til at forsøge og nå at blive færdig med sagen før jul.

Et af problemerne er blandt andet opmanden, altså den person, der skal være dommer i voldgiften og som parterne skal være enige om.

Wilhelm Malling og fagforeningernes advokat Peter Breum, har ellers været enige om nogle højesteretsdommere, men de har ikke kunnet finde tid i deres kalendere og andre har advokaterne ganske enkelt ikke været enige om.

Men Wilhelm Malling har ikke længere en tro på, at sagen kan afsluttes inden jul.

- Det vil være i løbet af februar eller marts måned. Så vil man være noget frem til en egentlig voldgiftsbehandling.

SIKs, AKs, PIPs, IMAK s og PPKs advokat i sagen, Peter Breum siger, og sige at det er for sent, afhænger helt af, hvor stor prioritet, man fra Selvstyrets side, giver en sag som denne her.

- Vi har hele tiden været parate til at gennemføre sagen med meget, meget kort varsel og det er vi stadigvæk. Derfor tror jeg, at vi kan finde en løsning. Hvad enten det er forligsdrøftelser eller ved en voldgiftssag, således at det her er afklaret i god tid inden julelønnen skal betales.

Han kan fortælle, at der har været forhandlet om julelønnen igennem rigtig lang tid.

- Og på det tidspunkt, hvor man finder ud af, at nu er forhandlingsmulighederne udtømt, så anlægger vi jo denne her voldgiftssag.

Og Peter Breum håber på en løsning på spørgsmålet.

- Så alle kan få en god jul.