Ingen jobopslag til fiskefabrik i Qasigiannguit

Royal Greenland i Qasigiannguit mangler arbejdskraft, men alligevel søger selskabet ikke efter folk. Koncernchef Flemming Knudsen erkender paradokset, men understreger, at koncernen har ansat 15 mand gennem mobilitetsordningen.
11. januar 2010 12:21

For knap en måned siden forklarede Royal Greenlands koncernchef Flemming Knudsen blandt andet koncernens katastrofale underkud, som udløste et tilskud på en halv milliard fra landskassen, med, at der manglede arbejdskraft i Qasigiannguit. Alliegvel er det stadig umuligt at finde et opslag om en ledig stilling i Qasigiannguit - og det er ikke fordi fabrikken pludselig er fuldt besat.

Koncernen har nemlig udelukkende benyttet sig af arbejdsmarkedskontorer til at annoncere efter arbejdskraft. Og har ikke opslået annoncer andre steder.

Flemming Knudsen erkender, at det måske ikke er så hensigtsmæssigt

- Når vi blot bruger arbejdsmarkedskontorerne, får vi kontakt med dem, der er ledige - ikke nødvendigvis dem der er i andet arbejde, men som godt kunne tænke sig at undersøge mulighederne for at arbejde hos os. Og det er måske noget vi ikke har gjort så meget ved, siger han.

Alligevel mener han, at folk, der ønsker arbejde ved Royal Greenland, har muligheder nok.

- Hvis folk er nysgerrige efter at vide, hvad vi er for en størrelse, og hvad vi kan tilbyde, så vil jeg tro de vil vise noget initiativ, siger Flemming Knudsen.

Noget er der da også kommet ud af Royal Greenlands annoncer på arbejdsmarkedskontorerne.

På mobilitetsordningen, som betyder at familier kan få støtte af Naalakkersuisut til at flytte efter arbejde, har Royal Greenland Qasigiannguit ansat 15 personer de seneste par år, heraf er 10 stadig på fabrikken.

- Så det har været en succes, siger Flemming Knudsen.

I dag afholder Selvstyret, kommunen, SIK og Royal Greenland møde i Qasigiannguit om netop rekruttering. Og ifølge koncernchefen kan det godt føre til mere aktiv annoncering efter arbejdskraft.