Ingen interesse for at jagte olie og gas i Baffinbugten

Fredag var der deadline for ansøgninger, men postkassen var tom.
Skrevet af Kenneth Elkjær
17. december 2017 14:41

Klokken 9 fredag morgen i Nuuk udløb fristen for ansøgninger til olie- og gasudbudsrunden for Baffinbugten. Men i Departementet for Råstoffer måtte man konstatere, at der i år ikke er nogen, der har ønsket at søge.

Det oplyser departementet, der samtidig fortæller, at det ikke er overraskende, da olieprisen i øjeblikket er meget lav.

- Det er departementets vurdering, at den udeblivende interesse i årets udbudsrunde skal ses som et udtryk for tilbageholdenhed hos olieindustrien, som specielt rammer efterforskningen hårdt i en tid med lavere indtægter, kan man læse på Selvstyrets hjemmeside.

Udbudsrunden for Baffinbugten er den næstsidste runde, inden den nuværende strategi for olie og mineraler udløber ved udgangen af 2018. Men på trods af den lave interesse har Naalakkersuisut planer om at følge strategien til dørs.

- Afvigelser fra strategien kan have en uheldig signalværdi for Grønland som investeringsland, lyder forklaringen.

I oktober i år tog det selvstyreejede NUNA OIL A/S konsekvensen af den lave aktivitet i olie- og gasefterforskningen. Der blev skruet ned for størrelsen af selskabet for at spare på omkostningerne.

Det kostede blandt andet direktøren jobbet og bestyrelsen blev reduceret fra fem til tre medlemmer.