Ingen hollandske sygeplejersker til Grønland

Ingen af de i alt 7 hollandske sygeplejersker, som i sommer var interesseret i at arbejde i Grønland, kommer hertil alligevel.
08. februar 2010 15:54

Allerede i november var ansøgerfeltet raslet ned til 3 sygeplejersker. Tilgengæld var der også kommet en jordemoder og en bioanalytiker med blandt de hollandske ansøgere.

Nu er alle sygeplejerskerne og jordemoderen sprunget fra og tilbage er en enkelt biopanalytiker, oplyser personale- og sekretariatschef Mogens Bendtsen fra Dronning Ingrids Hospital:

- Vi venter, at bioanalytikeren kan begynde i en stilling på kysten til marts, hvis vedkommende har bestået sit dansk-kursus og fået de fornødne tilladelser, siger han til Sermitsiaq.

På grund af en strid imellem Selvstyret og Sunhedskartellet PPk om betaling som kompensation for sprogundervisning til de hollandske sygeplejersker trak rekruteringen i langdrag. Og det fik de hollandske ansøgere til at opfatte projektet som useriøst.

Det oplyser direktør Carl Frederik Nagell for det private vikarbureau Vikarlæger til sermitsiaq. Vikarlæger har fungeret som bindeled imellem ansøgerne og Selvstyret.