Ingen guldrandet forretning at grave guld

I al ubemærkethed er Grønlands eneste aktive mine gået i betalingsstandsning. Sådan skriver Politiken.dk i en artikel fra lørdag. Det er dog ikke nogen ny nyhed, da selskabet faktisk allerede blev sat under administration tilbage i februar måned.
14. maj 2013 07:24

Det at minen sat under administration, ændrer dog ikke noget for de ansatte og minens foreløbige drift.

Borgmester for Kommune Kujalleq Jørgen Wæver Johansen bekræfter også overfor Radioavisen, at der stadig graves efter guld i Nalunaq minen, og selskabet også betaler sine skatter og andre forpligtigelser overfor kommunen.

At minen endnu fungerer, betyder dog langt fra, at det er givet, at den ikke snart kan gå i konkurs i fremtiden. Noget som ifølge Jørgen Wæver Johansen vil kunne få store konsekvenser for lokalområdet.

- Vi håber selvfølgelig alle sammen på, at minen vil fortsætte.

Minen beskæftiger rigtig mange folk, og skatteindtægterne fra minen

er også af stor betydning for kommunen, sagde Jørgen Wæver Johansen til Qanorooq.

Ifølge borgmesteren giver guldminen beskæftigelse til over 60 arbejdere, hvoraf de fleste er lokale. Så en lukning af minen vil have store konsekvenser for Kommune Kujalleq, der allerede er ramt af stor arbejdsløshed.

- Det siger sig selv, at vi mister skatteindtægter, hvis der forsvinder arbejdspladser fra vores kommune. Færre skatteindtægter vil betyde forringelse af vores serviceydelser over for borgerne.

Så det er vores håb, at minen vil fortsætte, slår Jørgen Wæver Johansen fast.

Radioavisen har også prøvet at få en kommentar fra Peter Connery, der står i spidsen for Nalunaq Gold Mine, men det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra ham.