Ingen garanti om nul nitrit

Det er ikke godt nok, at et datterselskab til Polar Seafoods har farvet deres laks med kræftfremkaldende nitrit. Men selskabets direktør vil alligevel ikke garantere, at det ikke sker igen.
Skrevet af Rune Langhoff
07. maj 2010 16:19

Simpel uvidenhed og ikke godt nok. Sådan lyder det fra Polar Seafoods bestyrelsesformand, Svend Erik Danielsen til datterselskabets salg af nitrittilsatte laks. Han siger:

- Det er jeg ked af at erfare. Det må jeg helt sikkert sige, jeg er. Så må jeg bare konstatere, at den daglige ledelse dernede ikke har gjort deres hjemmearbejde ordentligt. Det er ærgerligt.

Svend Erik Danielsen forklarer, at der er en daglig ledelse i Polar Salmon, som bestyrelsen forventer udfører det arbejde, der er pålagt dem under ansvar.

Han kan dog ikke garantere, at det ikke sker igen.

- Jeg kan ikke lide at bruge ordet garantere. Det er noget banker gør, men jeg lover dig, vi gør alt, hvad vi kan, for at det ikke sker igen. Og på bestyrelsesniveau arbejder vi for at sikre, at reglerne i de lande, som modtager vores produkter, bliver overholdt.

Polar Salmon er blevet pålagt af bestyrelsen, at læse på lektien inden de eksporterer til et andet land igen.

- Vi har spurgt den daglige ledelse om det er sket før, og det benægter de, og det er i hvert fald aldrig sket til et EU-land.

Bestyrelsesformand Svend Erik Danielsen siger, at han ikke er bekendt med overhovedet, at selskabet har eksporteret laks fra Danmark til Grønland. Derfor tror han ikke, at der skulle være kommet laks ind til Grønland.