Ingen fremtid uden CSR

I den globale verden vi lever i anno 2012 er Corporate Social Responsibility (CSR) blevet en meget vigtig del af virksomhedernes arbejde og uden en velfungerende CSR-afdeling, har virksomhederne meget svært ved at begå sig på markedet. Det har CSR Greenland for længst fundet ud af, og nu afholdes der tirsdag en konference om emnet i Nuuk.
Skrevet af Peter Troelsen
05. november 2012 09:26

Programmet indeholder både foredrag og workshops. Blandt oplægsholderne er professor Andreas Rasche fra Copenhagen Business School, partner Birgitte Mogensen fra Price Waterhouse Coopers og Anders Meilvang fra Transparency International.

- Det handler blandt andet om at styrke positionen overfor udenlandske koncerner, om nye muligheder, om bæredygtighed som forretningsmodel og om medarbejderengagement. Samt om en masse praktiske råd og gode ideer til, hvordan den enkelte virksomhed kan udnytte de store fordele, som en gennemtænkt CSR strategi beviseligt giver, påpeger Anita Hoffer.

CSR har for længst fundet vej til både private og offentlige virksomheder i Grønland. Senest har Kujalleq kommune afholdt en CSR-konference for at få områdets virksomheder i gang med et bedre arbejde med praktikanter og revalidender. En stor succes for kommunen og en indikator for, at CSR er kommet for at blive som et vigtigt værktøj, når det gælder virksomhedernes medarbejdere.

-Begrebet CSR falder godt i tråd med det, vi i årevis har lavet i Grønland. Her er det naturligt at udvise social ansvarlighed, nu har det bare fået et navn. Inden for CSR er der også fokus på korruptionen, og hvordan man skal undgå den. Alle aktieselskaber i USA skal have en whistle blower ordning, som kan afsløre korruption, og hvis vores firmaer her i landet vil være underleverandører til internationale firmaer indenfor råstofindustrien, så er der ingen vej uden om en antikorruptionspolitik for firmaerne, fortæller Anders Mailvang, der er blandt de mange oplægsholdere på konferencen.