Ingen ekstra kvote til Qaanaaq

En enkelt hvalros om året rækker ikke langt når man har 20 hunde at mætte, derfor har fangerne i Qaanaaq foreslået, at kvoten forhøjes til 4-5 hvalrosser pr. fanger. Men det bliver der ikke tale om ifølge naalakkersuisoq for fangst Ane Hansen, der henviser til, at kvoten endnu ikke er opbrugt.

Mads Ole Kristiansen har allerede brugt sin hvalroskvote på én enkelt hvalros om året.

- Hvis den blev forhøjet til 4-5 hvalrosser ville fangerne kunne nå at tage ud på fangst og samle proviant inden havisens ankomst, siger Mads Ole Kristiansen.

- De fangere der endnu ikke har brugt deres kvote kan heller ikke tage ud på fangst på grund af det skiftende vejr, derfor er det også med fremtiden i sigte at vi foreslår en forhøjelse af kvoten, for problemet vil også eksistere til næste år, siger Mads Ole Kristiansen.

Han understreger, at det kun er fangere med større joller, som er i stand til at skære vej igennem iskosserne, der tager ud på fangst.

- Fangere med mindre joller nøjes med at kigge på fra strandkanten uanset om de har en kvote eller ej, siger Mads Ole Kristiansen til knr.gl

- Der er ingen grund til at forhøje kvoten når den eksisterende kvote endnu ikke er opbrugt, sagde naalakkersuisoq for fiskeri og fangst Ane Hansen i gårsdagens interview i KNR’s eftermiddagsflade.

Hun mener heller ikke, at problemet med sultende slædehunde, er et generelt problem.

- Det er et problem der opstår hvert år på denne tid af året, derfor er det vigtigt at samle proviant for at undgå at det opstår, og ifølge de meldinger, som jeg har fået er der også mange fangere som har taget disse forholdsregler, siger Ane Hansen.

Fangernes vilkår i Qaanaaq har således bragt oppositionen op i omdrejninger. Senest har formand for Siumut Aleqa Hammond opfordret formand for naalakkersuisut til at træde i karakter:

- Netop i disse dage er der stor nød i Avanersuaq som vi hører via diverse medier, men disse fangere møder en kold Naalakkersuisoq for fiskeri og fangst hvori hun stiller spørgsmålstegn ved om disse problemer er værd at tage seriøst. Denne arrogante holdning overfor befolkningen er uacceptablet, mener Siumut. Vi kræver, at Formanden for Naalakkersuisut træder i karakter og sikrer, at befolkningen bliver hørt, lyder det således fra Aleqa Hammond.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt