Ingen bad om børneattest fra tidligere voldtægtsdømt

Ingen - hverken kommuner eller ungdomsklubber - bad om en børneattest fra tidligere voldtægtsdømt.
Skrevet af Sandra Meinecke
07. januar 2015 16:08

Den 40-årige voldtægtsforbryder Kasper Brandt, der udgav sig for at være ungdomsleder og fik udleveret unge piger, var allerede tidligere dømt for voldtægt.

 

Alligevel har ingen hverken kommunerne eller ungdomsklubberne indhentet eller set en børneattest på den 40 årige voldtægts forbryder.

 

Tilbage i 1989, 1996, 1997 og seneste i 2011 er Kasper Brandt dømt for voldtægt, men da ingen beder om bevis på erhverv eller en børneattest, lykkes det ham igen, at udgive sig for at være ungdomsleder og få flere kommuner og ungdomsklubber til at udlevere unge piger til sig.

 

I perioden fra april 2013 til juli 2013 lykkedes det blandt andet Kasper Brandt at overbevise ungdomsklubben i Maniitsoq, om at han skulle have udleveret pigerne til undervisning og opdragelse. I stedet blev de unge piger udsat for voldtægt.

 

KNR arbejder fortsat på at få en kommentar fra ungdomsklubberne og kommunerne, om hvordan det kan ske, at ingen tjekkede op på mandens baggrund. 

 

Foruden de tidligere domme, blev Kasper Brandt i december dømt for voldtægt og seksuelle overgreb af syv kvinder og en ni årig dreng. Kasper Brandt er dømt til forvaring på ubestemt tid i anstalten ved Hersted Vester i Danmark.