Ingen afklaring om ny ledelse i Great Greenland

Efter nyheden om at direktøren i Great Greenland Ditte Sorknæs stopper er der endnu ingen afklaring om den nye ledelse. 
Skrevet af Merete Lindstrøm
11. januar 2018 09:39

Bestyrelsformand for Great Greenland, Erik Sivertsen, fortæller, at der ikke er taget stilling til overgangsperioden endnu.

- Jeg kan ikke sige på nuværende tidspunkt, hvem vi skal konstituere som direktør, siger han.

Til gengæld er bestyrelsen enige om, at det er farvel til en dygtig medarbejder.

- Selvfølgelig er det ærgerligt, at Ditte Sorknæs stopper som administrerende direktør, siger Erik Sivertsen og uddyber, at bestyrelsen er rigitg godt tilfreds med den afgående direktørs arbejde. 

- Vi synes, at at hun har løftet opgaven med de økonomiske udfordringer Great Greenland har gennemgået de sidste par år på udemærket vis, siger han.

Formanden fortæller, at der ikke er sat nogen tidsramme for, hvornår der kommer et stillingsopslag eller, hvornår ansættelsen af en ny direktør, skal finde sted. Bestyrelsen mødes i februar, hvor det blandt andet skal drøftes, hvad det er for en profil, man vil have. Her er der specielt en ting, den nye chef skal have styr på. 

- Der skal sættes stor fokus på at få indhandlingstallene op, som har været udfordret de sidste par år med faldende indhandling, siger Erik Sivertsen. 

Netop antalet af indhandlede skind har Ditte Sorknæs også peget på som den største udfordring for den nye ledelse i Great Greenland. I øjeblikket har firmaet nemlig svært ved at leve op til den store efterspørgsel, der er på grønlandske sælskind af god kvalitet.

På mødet i februar vil bestyrelsen tage stilling til, hvem der skal konstitures som chef, indtil den nye direktør er fundet, fortæller Erik Sivertsen