Informationsmøder om mineprojekter

Naalakkersuisut sendte for nyligt True North Gems Greenlands ansøgningsmateriale om tilladelse til rubin- og pink safir-projekt fra Aappaluttoq-forekomsten i offentlig høring. True North Gems Greenland holder nu tre informationsmøder for befolkningen.
Skrevet af Peter Troelsen
17. juli 2013 11:56

Første møde afholdes i Qeqertarsuatsiaat mandag d. 12. august i Medborgerhuset. Næste møde afholdes i Forsamlingshuset i Paamiut dagen efter og det tredje og sidste informationsmøde finder sted i Forsamlingshuset i Nuuk d. 15. august. Alle møder starter kl. 19.30.

– Alle skal have mulighed for at se, hvad det drejer sig om og stille de spørgsmål de har – uanset om det det gælder selve projektet eller beskæftigelsesmuligheder og andre spørgsmål. Derfor har vi aftalt med Selvstyret, at vi holder vores egne informationsmøder før de officielle høringsmøder, som Råstofdepartementet holder som en del af selve høringsprocessen, forklarer Bent Olsvig Jensen, der er direktør i True North Gems Greenland.

 

De offentlige høringsmøder under ledelse af Råstofdepartementet vil blive tilrettelagt og bekendtgjort af Råstofdepartementet, når detaljerne for dem er på plads. Det lovpligtige høringsmateriale kan findes på Selvstyrets Høringsportal på grønlandsk, dansk og i et vist omfang på engelsk under ’Høringer’ på hjemmesiden www.naalakkersuisut.gl..