Informationskampagne modtaget med skepsis

Greenland Minerals and Energy's har netop husstandomdelt godt 26.000 dvd-er med information om Kvanefjeldsprojektet. Det har gjort ICC skeptisk.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
15. marts 2011 16:37

- Det er Selvstyret der først skal komme med informationskampagner til de lokale i Sydgrønland og hele Grønland om minedriften, mener Sara Olsvig, som er koordinator for menneskerettigheder i ICC.

Hun mener, at en informationskampagne fra selskabets side kun vil skabe tvivl om hvorvidt alle sider af sagen bliver belyst.

Greenland Minerals and Energy, der begyndte at operere i Sydgrønland i 2007, er nu nået til den fase der hedder gennemførlig fase. I den fase inkluderer undersøgelser omkring brydningens virkning på miljøet ved fjeldet.

For at fange lokalbefolkningens opmærksomhed har Greenland Minerals and Energy købt computere til skolen i Narsaq og sponsoreret den lokale idrætsklub.

- Det er et udmærket initiativ, men de bevæger sig ind i et stærkt omdiskuteret område, der omhandler nultolerancepolitikken, derfor er der en skævhed i kampagnen. siger Sara Olsvig.

Hun sætter også spørgsmålstegn ved selskabets etiske grundlag.

- Selskabet støtter den lokale idrætsklub og sender information ud, inden det officielle Grønland har givet tilladelse til at udvinde uranholdige mineraler, slutter Sara Olsvig.

Greenland Minerals and Energy regner med op mod 600 medarbejdere fra Sydgrønland, som dermed vil kunne være med til at forbedre den dårlige økonomi i Sydgrønland.