Døgnrapport: Indsmugling af stoffer og vold fyldte for politiet på lønningsdag

En 19-årig kvinde er anholdt for forsøg på indsmugling af stoffer indvortes, og tre mænd har overfaldet en fjerde i Nuuk, oplyser politiet fredag morgen.
Politiet har det seneste døgn tilbageholdt fire unge mennesker. Den ene for indsmugling af stoffer og de tre andre for vold. Foto © : Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
29. september 2023 12:12

En 19-årig kvinde blev i går anholdt i Kangerlussuaq lufthavn med stoffer indvortes. Hvor meget hun forsøgte at smugle ind i Grønland, ved politiet endnu ikke.

- Hun er tilbageholdt af politiet, indtil hun er kommet af med alt det, hun har i kroppen, og så skal hun fremstilles i dag. Efterfølgende bliver hun løsladt, fortæller vagtchef Carl Svær ved Grønlands Politi.

Årsagen til løsladelsen efter fremstillingen er, at der ikke er nok i sagen til, at politiet kan beholde hende i deres varetægt, indtil hun skal for retten, oplyser vagtchefen.

Politiet kan ikke sige mere i sagen endnu.

Vold med skærpende omstændighed

Udover den unge kvinde har politiet også tilbageholdt en 18-årig mand, der sammen med to 17-årige har overfaldet en 25-årig mand i Nuuk.

De to 17-årige blev løsladt, efter de blev sigtet og afhørt, siger vagtchefen, og den 18-årige kan også se frem til at blive løsladt, når politiet har, hvad de skal bruge, fortæller Carl Svær.

- Der kommer selvfølgelig et retsligt efterspil på den her sag, og der er tale om vold i forening, så de kan se frem til en strengere straf, fordi det er en skærpende omstændighed, at de har gjort det sammen, siger vagtchefen.

Den forurettede har ikke fået så alvorlige skader, så han kunne tage hjem efter en undersøgelse af en læge, oplyser Carl Svær afslutningsvist.