Indsatte kan snart få behandling for misbrug

De indsatte i landets anstalter kan inden længe se frem til at blive tilbudt behandling for misbrug, mens de afsoner deres foranstaltning. 20-25 indsatte har sidste år meldt tilbage, at de var klar til at tage imod.
Skrevet af Mads Fisker
15. maj 2012 06:36

Det varslede tiltag er dog ramt af forsinkelse, efter Frederiksberg Centret ophævede en indgået kontrakt med Kriminalforsorgen, da centeret har trukket sig helt fra Grønland ovenpå at have mistet det offentlige som fast kunde.

Kriminalforsorgens direktør, Thomas Nikolajsen, oplyser, at man - i lighed med Selvstyret - i stedet nu har indgået aftale med Katsorsaavik om det kommende tilbud til de indsatte.

Og fra august vil de første behandlinger blive tilbudt i anstalterne i Ilulissat og Nuuk, mens man i Aasiaat allerede så småt er gået i gang med en mindre privat udbyder. Senere vil et rejsehold sørge for, at indsatte i resten af landet - udover de tre byer - får mulighed for at komme i et af de frivillige behandlingsforløb.

Da Kriminalforsorgen sidste år undersøgte behovet og interessen i landets anstalter, meldte omkring 25 misbrugere positivt tilbage, oplyser forsorgen.

- Vi forventer helt klart at få sat folk i nogle fornuftige forløb, som de så kan fortsætte, når de er færdige med at afsone. Det er vigtigt, at vi kan lave så glidende en overgang som muligt, og derfor har det også været vigtigt at have fået en aftale med en hjemmehørende leverandør, siger direktør Thomas Nikolajsen. til Radioavisen.

Den danske justitsminister Morten Bødskov har tidligere oplyst til Folketinget, at man forventede at have etableret tilbud om misbrugsbehandling i anstalterne i Nuuk og Ilulissat fra april måned. Med den nye aftale vil ordningen altså her i stedet træde i kraft fra august, forsikrer Kriminalforsorgens direktør.

I løbet af den næste måneds tid vil man afdække, hvor mange indsatte, der aktuelt ønsker at gå i behandling.