Indsamling til de voldsramte

Vold i hjemmet, vold i familien og misbrug af børn - vær med til at bryde tabuet og støt børn der har brug for hjælp i vores land.
Skrevet af Nina-Vivi Andersen
01. november 2013 06:45

Der vil nemlig være indsamling til børn, der er vidner til vold i samfundet  i Katuaq fredag. Musikere, politikere og ofre kan man følge direkte på KNR TV fra klokken 20.00.

Det er ikke første gang, at Børn og Unge organisationen, Nanubørn samler penge ind. I år vil indsamlingen gå til en landsdækkende oplysningskampagne vedrørende vold i hjemmet. 

- Projektet i år er Nilliasa, som omhandler voldsramte børn og familier. Hvor man gerne vil bruge pengene til at lave kampagner og gøre opmærksom på, at man har muligheder, valg, man skal sige noget, komme frem og man skal bryde et mønster. Det er svært uden hjælp eller støtte, og det er det projektet gå ud på, og det er dér pengene skal gå til, siger ambassadøren for Nanubørn Julie Berthelsen, som også vil være en af musikerne, der skal spille. Men der vil dog ikke kun være musik.

Borgerne ude på kysten kan følge med direkte på KNR TV og kan ringe og støtte indsamling. Herudover vil der være en rød sofa med besøg aftenen i gennem.

- Der vil ske flere ting i programmet, men vi har udvidet det med Sofa Aappalaartoq - Den røde sofa. Hvor man kan konfrontere både politikere, front personer og ofrer. Høre deres historie og snakke med dem om tiltag også på politisk plan og det samfundsmæssige plan, siger Julie Berthelsen.

Temaet for indsamlingen er et tabuemne i samfundet, men arrangørerne håber musikken kan være med til at løfte stemningen.

- Vi får blandet lidt på programmet. Det tunge histiorier og med noget let, så oplevelsen i sin helhed bliver lidt nemmere for folk, sagde Julie Berthelsen.

Indsamlingen vil starte klokken 20.00 i morgen aftenen i Katuaq og på KNR TV. God indsamling alle sammen.