Indlandsisen som turist mål gentages til næste år

Et tilbud til helt almindelige turister om at besøge den grønlandske indlandsis, gå i Fridtjof Nansens fodspor og overnatte i telt på indlandsisen vil blive gentaget til næste sommer.
03. september 2009 08:13

Det er turarrangøren World of Greenland - Arctic Circle, der står bag, og i sommer har godt en snes turister prøvekørt arrangementet med succes, fortæller selskabets daglige leder, Kim Petersen.

- Det særlige er, at almindelige mennesker kan komme ud og bo på indlandsisen uden at skulle investere i en masse specialudstyr. Vi sørger for det nødvendige grej, telte med videre og fortæller i øvrigt turisterne, hvilken slags beklædning de skal medbringe, siger Kim Petersen.

Udgangspunktet for turene er Kangerlussuaq, hvor deltagerne får det nødvendige udstyr, herunder pigge til at spænde under støvlerne. Herfra kører man ind til indlandsisen og fortsætter nogle kilometer til fods til lejren under ledelse af professionelle guider.

- Lejren ligger i et labyrintisk eventyrlandskab, hvor vi samles i et dome-telt og sover i to-personers ekspeditionstelte. Der er ingen gletcherspalter i området, så alle kan være med. Vi har haft en seks-årig pige med på en af turene uden problemer, fortæller Christian Frimodt-Møller fra turarrangøren til hjemmesiden Greenland.com