Individuelle kvoter for jollefiskerne

Medlem af Naalakkersuisut for fiskeri, fangst og landbrug, Finn Karlsen, der netop er vendt hjem til Nuuk efter en orienteringsrejse i Nordgrønland, vil det olympiske fiskeri til livs.

Finn Karlsen vil nemlig indføre individuelle kvoter til jollefiskerne, som det er tilfældet i dag for fiskere med fartøjer over 6 meter.

- Det vi, jollefiskerne og fartøjsfiskerne, mest blev enige om under min rundrejse er, at jollefiskerne burde have individuelle kvoter, siger Finn Karlsen, medlem af Naalakkersuisut for fiskeri, fangst og landbrug, og som netop er vendt hjem til Nuuk efter en rundrejse i Ilulissat , Uummannaq og Upernavik, hvor han er mødtes med aktører indenfor hellefiskerierhvervet:

- Jeg bryder mig ikke om ordningen med, at der er frit fiskeri i tre forvaltningsområder. Der skal derfor ske ændringer. For vi kan ikke tillade os, at lade fiskerne fiske i højt tempo. Mange fiskere fortæller, at de slet ikke får sovet særligt længe fra fiskeriet åbner  og til det lukker igen. Det kan ikke accepteres. Folk bør ikke fiske på den måde, siger Finn Karlsen.

Han vil derfor arbejde på, at indføre individuelle kvoter for jollefiskerne.

Til spørgsmålet om han ikke frygter, at der vil ske et markant fald af hellefiskere, når kvoterne bliver individuelle, siger Finn Karlsen, at han ikke frygter for frafald, da han vil prøve,  at indføre en anden form for kvotetildeling, end den der bruges i dag for fiskere med fartøjer over 6 meter:

- Det er derfor, jeg har været meget imod de tidligere Naalakkersuisuts planer om, at indføre samme model for hellefiskerne, som det er med rejefiskerne. For vi frygtede nemlig, at antallet af fiskerne vil falde markant, siger Finn Karlsen og fortsætter:

- Den bedste løsning vil, følge min mening, være, at fiskerne skal kunne returnere deres kvoter uden at sælge dem til andre aktører. Jeg er klar over, at den nuværende lov er svær, at ændre. Men vi kan måske begynde med, at ændre loven, så selskaber ikke skal kunne købe kvoter længere. For loven kan hurtigt ændres på den front, siger Finn Karlsen, der håber, at jollefiskerne allerede fra næste år vil kunne få individuelle kvoter.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt