Indhandlingsskibe kommer igen næste år

Departement for Fiskeri, Fangst og Landbrug har lavet nye retningslinjer for indsættelse af indhandlingsfartøjer i 2013. Der er primært lavet regler for tre fiskearter - torsk - stenbider og hellefisk. Når det gælder torsk, skal det ansøgende selskab have et eksisterende indhandlingsanlæg i land.
Skrevet af Karsten Sommer
04. december 2012 04:54

Indhandlingsfartøjerne skal derfor udelukkende benyttes til aflastning af landanlægget i det pågældende område, såfremt det vurderes at der er utilstrækkelig indhandlingskapacitet.

Desuden kan indhandlingsfartøjer kun indsættes i højsæsonen maj til august, og det er en forudsætning at det er fartøjer med produktion ombord.

Samme regler gælder for havkat og rødfisk.

For at få lov til at indsætte indhandlingsskibe til stenbidere, skal det ansøgende selskab have et eksisterende produktionsanlæg, fartøjet skal være grønlandsk indregistreret, og indhandlingsskibet skal udelukkende bruges til transport, uden produktion ombord.

Og endelig for hellefisk lukkes der generelt for al indsættelse af indhandlings- og transportfartøjer i det kystnære hellefiskefiskeri, da den landbaserede indhandlingskapacitet vurderes tilstrækkelig, skriver Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug om de nye regler, der kommer til at gælde i 2013.